srijeda, 27. travnja 2022.

Londoneri

 Ako postoji neka slastica koja bi se mogla nazvati klasičnim blagdanskim kolačićem, onda su to zasigurno "londoneri". Njihov bogat okus podsjeća nas na djetinjstvo i neke bezbrižnije dane, a iako neki kažu da ih više vole odrasli nego djeca u našim obiteljima svi smo ih obožavali bez obzira na uzrast.

Nije teško pogoditi zašto, jer ovi se kolačići sastoje od samih provjerenih sastojaka. Kombinacija nadjeva i sloja marmelade pravo je oduševljenje (ova dva okusa zajedno savršena su i u mnogim drugim kolačima), a sve skupa s ukusnim prhkim tijestom i nasjeckanim orasima savršeno se slaže u svakom zalogaju.

Londoneri su intenzivnog okusa jer je na malo mjesta puno finih sastojaka koji su već i sami za sebe prepoznatljivi, a zajedno daju savršeno skladan spoj u ovom receptu starog kova. U njima definitivno postoji nešto što ih odmah nepogrešivo veže uz blagdansku atmosferu, no ovaj sitni kolačić bez problema možete lako spremiti i za bilo koju drugu prigodu koju želite učiniti pomalo posebnom. Iako ne spadaju u sasvim jednostavne recepte nisu niti prezahtjevni, a prhko tijesto ne treba se razvaljavati nego pomoću gladilice jednostavno i brzo poslagati na tepsiju.

POTREBNI SASTOJCI:

1. sloj - biskvit

20 dkg maslaca
10 dkg šećera
25 dkg brašna
4 žumanjka

2. sloj

2 žlice marmelade

3. sloj

20 dkg mjevenih oraha
4 bjelanjka
1 vanilija šećer
20 dkg šećera

NAČIN PRIPREME:

Za biskvit pjenasto izraditi žutanjke, šećer i maslac te dodati brašno. Sve skupa peći na masnom papiru na plehu 20 min na 180o C.

Na ispečeni biskit namazati marmeladu

U snijeg umutiti šećer te dodati orahe, promiješati i namazati na biskvit. vratiti u pećnicu na 180o C još 10 min.



Nema komentara:

Objavi komentar