Brownies

Slaveći kraljicu kolača, čokoladu, ovaj tradicionalni američki kolač jednostavne izvedbe danas se razlikuje po osebujnim dodacima kao što su orasi, indijski oraščići, bademi, jabuke ili slično.

Brownie je čokoladna pečena poslastica kvadratnog ili pravokutnog oblika 

Brownie su barski kolačići i ne smatraju se zapravo kolačima. Tipično se jedu ručno, često uz mlijeko, poslužuju se topli sa sladoledom, preliveni šlagom ili posipani šećerom u prahu.

Godine 1899. godine se prvi put objavljuje recept za brownie. Recept je objavljen u "Machias Cookbook". Recept je kreirala Marie Kelley iz Whitewatera. Nazvani su "Brownie's Food", a pojavljuje se na stranici 23. u odjeljku za torte.

Najraniji poznati recepti za čokoladni brownie u modernom stilu pojavili su se u Home Cookery (1904, Laconia, NH), Service Club Cook Book (1904, Chicago, IL), The Boston Globe (02. travnja 1905, str. 34), i izdanje Farmer Cookbook iz 1906.

Do 1907. godine brownie se dobro uspostavio u prepoznatljivom obliku, pojavljujući se u Lowneyevoj knjizi o kuharici Marije Willet Howard, kao adaptacija recepta bostonske škole kuhanja za "Bangor Brownie". Čini se da je naziv "Bangor Brownie" nastao iz grada Bangor u državi Maine.

Iz moje kužine su do sada izašla 3 perfektna čokoladna kolačića

  • Brownies sa tamnim pivom
  • Ganache Brownies

Nema komentara:

Objavi komentar