Glaze mirror

Zrcalna glazura za torte sjajna je torta koja se pravi prelijevanjem ukusne čokoladne šećerne glazure u kojoj se nalazi želatina preko smrznute torte, koja se naziva entremet (oooh, francuski). Možete koristiti razne boje i oblikovane kalupe za izradu smrznute torte kako biste dobili onu super reflektirajuću površinu po kojoj je torta i dobila ime

Ove su torte doista postale trend 2017. godine, ali čini se kao da su tu da ostanu. Jedan od najpopularnijih tvoraca torte od zrcalne glazure je instagrammer @olganoskovaa iz Moskovske Rusije. Njezine je torte tako zabavno gledati, nikad ih se ne umorimo!

OD ČEGA JE NAPRAVLJENA GLAZURA KAO  OGLEDALO?

Zrcalna glazura izrađena je od zaslađenog kondenziranog mlijeka, malo čokolade, vode i želatine, a ponekad i aroma i boja. Zrcalna glazura postavlja se zbog želatine, ali nije tvrda. To su prilično ljepljive stvari.

Zrcalna glazura ima lijep okus. Slatko je, ali ne preslatko, a okusi se dobro stope s kolačem i nadjevima. Moglo bi izgledati malo čudno stavljati želatinu na kolač, ali ukusnog je okusa!

Srećom po nas, recept za laku glazuru za zrcala nije ni toliko teško napraviti. Kao i većina stvari vezanih uz pečenje, potrebno je nekoliko specifičnih stvari da biste bili u potpunosti uspješni u svojoj potrazi za nevjerojatnom zrcalnom glazurom.

Za najbolje rezultate koristite visokokvalitetnu bijelu čokoladu s više od 30% kakao maslaca

Svakako napnite glazuru nakon što je napravite, tako da nema grudica koje uništavaju završnu obradu

Glazuru ulijte na točno 32,2 stupnjeva C. Ako je pretopla - ona će vam otjecati s kolača. Ako je prehladna - neće biti glatka

Pazite da je vaš entremet smrznut i svjež iz zamrzivača tako da se glazura lako prima

Obavezno stavite tortu na kalup ili čašu kako bi glazura mogla lako kapnuti.








SASTOJCI:

10 g želatine u prahu  (1 vrečica)
60 ml vode za želatinu
150 g glukoze - traubenzucker
150 g šećera
150 ml vode
75 g maslaca
100 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
150 g čokolade (bijele, crne ili mliječne)
boje za hranu

PRIPREMA:

Namočite želatinu u hladnoj vodi. Zakuhajte glukozu, šećer i vodu. Maknite s vatre i u smjesu dodajte želatinu. Dodajte kondenzirano mlijeko. Prelijte preko čokolade i maslaca i miješajte da mjehurići zraka nestanu. Glazuru koristite na temperaturi od 35 stupnjeva.


Nema komentara:

Objavi komentar