Savršena torta od oraha, čokolade i krokanta
POTREBNI SASTOJCI
Za biskvit
8 žumanjaka
8 žlica šečera
1 vanilija šećer
kora od limuna i naranče
20 dkg oraha
8 bjelanjaka
malo soli
Za kremu:
4 jaja
12 dkg šečera
20 dkg čokolade za kuhanje
25 dkg maslaca
Za sirup:
½ dl mlijeka
2 čepa ruma
Za krokant
5 žlica šečera
1 žlica limunovog soka
1 žlica vode
NAČIN PRIPREME:
Za biskvit pjenasto izmiješati šećer, vanilija šećer, žutanjke i korice od limuna i naranče, te postepeno dodati mljevene orahe i stučeni snijeg od bjelanjaka u koje smo prethodno dodali malo soli, uz ručno miješanje. Biskvit se peče na temp. od 170 st. C oko 1 sat.
Za kremu cijela jaja, šećer i čokoladu ručno žlicom miješati na banja-mariji 20 min. Kad se ohladi dodati pjenasto izmiješan maslac te dobro promiješati te ostaviti u frižideru očvrsne.
Ohlađeni biskvit prerezati. Navlažiti i donji i gornji dio izrezanog biskvita,
šećer karamelizirati s vodom i limunovim sokom pri kraju, te žlicom izliti na donji, pa gornji dio biskvita, te pokriti kremom
Nema komentara:
Objavi komentar