subota, 4. veljače 2023.

Nenina čokoladna torta

 Savršena torta od oraha, čokolade i krokanta

POTREBNI SASTOJCI


Za biskvit

8 žumanjaka
8 žlica šečera
1 vanilija šećer
kora od limuna i naranče
20 dkg oraha
8 bjelanjaka
malo soli

Za kremu:

4 jaja
12 dkg šečera
20 dkg čokolade za kuhanje
25 dkg maslaca

Za sirup:

½ dl mlijeka
2 čepa ruma

Za krokant

5 žlica šečera
1 žlica limunovog soka
1 žlica vode

NAČIN PRIPREME:

Za biskvit pjenasto izmiješati šećer, vanilija šećer, žutanjke i korice od limuna i naranče, te  postepeno dodati mljevene orahe i stučeni snijeg od bjelanjaka u koje smo prethodno dodali malo soli, uz ručno miješanje. Biskvit se peče na temp. od 170 st. C  oko 1 sat. 

Za kremu cijela jaja,  šećer i čokoladu ručno žlicom miješati na banja-mariji 20 min. Kad se ohladi dodati pjenasto izmiješan maslac te dobro promiješati te ostaviti u frižideru očvrsne.

Ohlađeni biskvit prerezati. Navlažiti i donji i gornji dio izrezanog biskvita,

šećer karamelizirati s vodom i limunovim sokom pri kraju, te žlicom izliti na donji, pa gornji dio biskvita, te pokriti kremom



Nema komentara:

Objavi komentar