srijeda, 10. studenoga 2021.

Ferrero Rocher - homemade

Ferrero Rocher proizvod na bazi čokolade od lješnjaka talijanske tvrtke za čokoladu pod nazivom Ferrero. Ferrero Rocher je predstavljen 1982. godine u Europi, a danas se godišnje proda otprilike 3,6 milijardi Ferrero Rochera u više od 40 zemalja.

Svi smo ponekad uživali u savršenom okusu kojeg imaju Ferrero Rocher kuglice. Ovaj recept je domaća varijanta ove omiljene slastice. One su zaista jako fine – u najmanju ruku jednako kao i kupovne, a možda čak i bolje.

U ovom receptu se koriste okrugle oblatne.  U prodavaonicama ih možete naći još pod nazivima „Oblatne za vafel kuglice“. Koriste se tako da se smjesa prvo napuni u dvije polovice oblatni, koje se potom spajaju kako bi se dobila kuglica.

Takva kuglica prvo se umače u glazuru od čokolade, a zatim uvaljava u sjeckane prepržene lješnjake ili bademe. Rezultat je kolačić bogat ne samo okusom, nego i različitim slojevima koji tako fino hrskaju pod zubima.

Imajte samo u vidu da nakon što ih napravite ove Ferrero Rocher kuglice trebaju odstajati barem dva dana kako bi se okusi u njima skroz proželi.

POTREBNI SASTOJCI:

150 g napolitanki od lješnjaka
150 g lješnjaka
200 g Nutelle
100 g maslaca
200 g čokolade za kuhanje
50 g maslaca
1 oblatne (za ferrero)

NAČIN PRIPREME:

Tostirati lješnjake 8-10 min u ugrijanoj pećnici na 175 st C., oguliti kožicu s njih, isjeckati ih na sitno pomoću multipraktika. Napolitanke samljeti pomoću multipraktika. 

Izmiješati usitnjene lješnjake, samlj4evene napolitanke, Nutellu i omekšali maslac. Smjesu ostaviti sa strane i pripremiti oblatne. Oblatne prvo narezati na redove, 

a nakon toga na pojedinačne komade. 

S malom žličicom napuniti jednu polovicu okrugle oblatne, zatim napuniti drugu i međusobno ih slijepiti. 


Potrošiti cijelu smjesu nadjeva, pa staviti kuglice da se hlade u frižider sat vremena. 

Malim nožićem obrubiti i maknuti višak oblatne da se dobije forma kuglice.

Na pari otopiti čokoladu s maslacem da se dobije glazura. Da bi glazura duže ostala topla, ostaviti je nad posudom s proključalom vodom.


Kuglice nabosti na čačkalicu pa ih onda umočiti u otopljenu čokoladu. Malo protresti svaku kuglicu da se makne višak čokolade, a nakon toga uvaljati u prepečene narezane lješnjake.


U PDF za printanje

Još slika












Nema komentara:

Objavi komentar