Amaretti su talijanski makaroni s okusom badema koji mogu imati teksturu u rasponu od meke i do hrskave. Amaretti se može naći u cijeloj Italiji, a svaka regija tvrdi da ima „najbolju“ verziju ovog kolačića.
Ako više volite grublju teksturu, možete upotrijebiti domaću verziju sa blanširanim bademima. To će vam pružiti kekse amaretti koji još uvijek imaju isti izvrsni okus, ali manje profinjene teksture.
POTREBNI SASTOJCI:
200 g granuliranog šećera
1 limunova korica
3 bjelanjka
prstohvat soli
ekstrakt gorkog badema
NAČIN PRIPREME:
Blanširati bademe. Oljuštiti im kožicu i osušiti (15 min na 100o C). Nakon hlađenja, samljeti ih u multipraktiku sa ½ količine šećera. Dodati limunovu koricu.
U zasebnoj zdjeli umutite bjelanjke. Na polovici vremena dodati ostatak šećera, sol i ekstrakt gorkog badema. Lagano pomiješajte bjelanjke u suhe sastojke. Upotrijebite najmanju lopticu za sladoled za porcioniranje tijesta (oko 1 žlica). Lagano vlažnim rukama pritisnite dlanove u tanjur šećera. Svaku kuglu tijesta uvaljajte u dlanove presvučene šećerom, a zatim opet u šećer koji se nalazi na tanjuru.
U pdf formatu
Nema komentara:
Objavi komentar