utorak, 22. prosinca 2020.

Pistachio Amaretti by bob Smith

Kolačići amaretti napravljeni od pistacijevog i bademovog brašna imaju orašast okus i prekrasnu prirodnu nijansu.

Usudim li se reći da pistacije brzo nadmašuju bademe kao moje omiljene orašaste plodove, nisam lagao.

POTREBNI SASTOJCI:

100 g badema
100 g odljušteni pistacija
200 g granuliranog šećera
2 kom (60 g) bjelanjka
prstohvat soli
 esencija gorkih badema
½ žličice limunovog soka
 šećer u prahu

NAČIN PRIPREME:

Blanširati bademe. Oljuštiti im kožicu i osušiti (15 min na 100o C). Nakon hlađenja, samljeti ih u multipraktiku sa 1/3 količine šećera. 
Tostirati odljuštene pistacije na 150o C 10 min. Nakon hlađenja, samljeti ih u multipraktiku sa 1/3 količine šećera. Izmiješati zajedno s ostatkom šećera.
U zasebnoj zdjeli umutite bjelanjke, dodati limunov sok. Lagano pomiješajte bjelanjke u suhe sastojke. Upotrijebite najmanju lopticu za sladoled za porcioniranje tijesta (oko 1 žlica).  Lagano vlažnim rukama pritisnite dlanove u tanjur šećera u prahu. Svaku kuglu tijesta uvaljajte u dlanove presvučene šećerom, a zatim opet u šećer koji se nalazi na tanjuru. 
Stavite na papir obložen lim za pečenje. Pecite oko 20 minuta 170o C.





U PDF formatu





Nema komentara:

Objavi komentar