petak, 19. lipnja 2020.

Bruštulani mindeli

Bruštulani mindeli  (ušećereni bademi)


Recept je vrlo jednostavan, ali treba bit vrlo pažljiv i koncentriran, a prin svega to što grete činit morate činit od srca. Preporučamo da uvik činite u istim tećama i sa istim zlicama jer ćete tako najboje ćapat ruku. Najboje imat domaće mindele u kori i totalni je koncept tuć ih na kamenu isprid kuće. (Ušećereni bademi su delicija u ovim našim krajevima, a ovaj recept je izvorni korčulanski.)

POTREBNI SASTOJCI

20 dkg mindeli (bademi)
5 žlica cukra (šećera)
5 žlica vode

NAČIN PRIPREME

Znači, kad ste stavili na stol mindele , cukar, stavili vodu da uzavri: stavite mindele u teću i posmite ih s pet velikih zlica cukara i to promišajte. Kad uzavre voda (obavezno mora bit kipuća i tega se dršte), stavite pet zlica te vode u tećicu s mindelima i cukarom i to sve stijte na vatru. (Puno boje se čini na ognju nego na ploči)

I počnite mišat. I mišajte. I mišajte. Važan je svaki djelić sekunde. Okrećite. Kad počne cukar zapirat i kad Vam počne bit teško okrećat, znači da je brzo gotovo. Cukar će se počet pomalo lipit za mindele i kad se počne cukar formirat u smeđe grudvice, znači da ste brzo gotovi. Dignite s ognja. Ugasite špaher i istresite u štogod hoćete.



pdf


Nema komentara:

Objavi komentar