utorak, 18. prosinca 2018.

Red Velvet Macarons

Red Velvet Macarons cream cheese filling - crveni baršunasti makaroni punjeni kremom od sira


POTREBNI SASTOJCI:

makaroni:

80 g šećera u prahu 
110  g bademovog brašna
1 žlica kakao prah
80 g kristalnog šećera
1 vanilija šećer
35 ml vode 
2 velika (80 g) bjelanjka
1 žličica Aperol liker
crvena boja gel

krema:

55 g krem sir
2 žlice maslaca
120 g šećera u prahu
2 žličice vrhnja
½ žličica ekstrakta vanilije

prstohvat soli

NAČIN PRIPREME:


Kuhati smjesu kristalnog šećera i likera. Kad sirup dosegne 105o C, mikserom početi tući bjelanjak do mekanih vrhova. Jednom kad sirup dostigne 115oC, uklonite sirup s vatre i dodati ga u tankom mlazu bjelancima. Dodati boju, te nastaviti tući bjelanjak do čvrstih vrhova. To može trajati 5 minuta. 
Prosijanu smjesu badema, korice, kakao i šećera u prahu također dodati postepeno uz ručno miješanje. Kada dobijemo kompaktno tijesto premjestimo ga u kesicu s rupom s kojom nanosimo tijesto na silikonsku podlogu za makarone. Potrebno je da makaroni ostanu na zraku 30-tak minuta da se stvori korica. Peći na temp 140o – 145o C  16-20 min.
Za kremu mješati el. mješalicom omekšali masac i kremasti sir. Dodati šećer u prahu, vrhnje, ekstrakt vanilije i sol i tući sve dok se sastojci ne sjedine.

Punite makarone pomoću vrečice.









Nema komentara:

Objavi komentar