POTREBNI SASTOJCI:
makaroni:
80 g šećera u prahu110 g bademovog brašna
1 žlica kakao prah
80 g kristalnog šećera
1 vanilija šećer
35 ml vode
2 velika (80 g) bjelanjka
1 žličica Aperol liker
crvena boja gel
krema:
55 g krem sir2 žlice maslaca
120 g šećera u prahu
2 žličice vrhnja
½ žličica ekstrakta vanilije
prstohvat soli
NAČIN PRIPREME:
Kuhati smjesu kristalnog šećera i likera. Kad sirup dosegne 105o C, mikserom početi tući bjelanjak do mekanih vrhova. Jednom kad sirup dostigne 115oC, uklonite sirup s vatre i dodati ga u tankom mlazu bjelancima. Dodati boju, te nastaviti tući bjelanjak do čvrstih vrhova. To može trajati 5 minuta.
Prosijanu smjesu badema, korice, kakao i šećera u prahu također dodati postepeno uz ručno miješanje. Kada dobijemo kompaktno tijesto premjestimo ga u kesicu s rupom s kojom nanosimo tijesto na silikonsku podlogu za makarone. Potrebno je da makaroni ostanu na zraku 30-tak minuta da se stvori korica. Peći na temp 140o – 145o C 16-20 min.
Za kremu mješati el. mješalicom omekšali masac i kremasti sir. Dodati šećer u prahu, vrhnje, ekstrakt vanilije i sol i tući sve dok se sastojci ne sjedine.
Punite makarone pomoću vrečice.
Nema komentara:
Objavi komentar