POTREBNI SASTOJCI:
keks
100g bademovog brašna
120 g šećera u prahu
3 (90 g) bjelanjka
prstogvat soli
35 g kristalnog šećera
1 vanilija šećer
20 g kakao praha
krema
300 g nutella
NAČIN PRIPREME:
Istući bjelanjak el. mikserom, najprije malom brzinom uz dodatak prstohvata soli i par kapi limunova soka. Kad postanu pjenasti postepeno dodati kristalni šećer uz neprekidno miješanje. Dodati boju za hranu. Bjelanjke tući dok ne nastanu tvrdi sjajni vrhovi. Prosijanu smjesu badema, kakaa i šećera u prahu također dodati postepeno uz ručno miješanje. Kada dobijemo kompaktno tijesto premjestimo ga u kesicu s rupom s kojom nanosimo tijesto na silokonsku podlogu za makarone. Potrebno je da makaroni ostanu na zraku 30-tak minuta da se stvori korica. Peći na temp 140 st – 145 st C 16-20 min.
Rastopiti Nutelle te napuniti makarone i preklopiti.
Nema komentara:
Objavi komentar