utorak, 18. prosinca 2018.

Nutella Macarons

Klasični francuski makaron napravljeni od Nutelle.


POTREBNI SASTOJCI:


keks

100g bademovog brašna 
120 g šećera u prahu 
3 (90 g) bjelanjka
prstogvat soli
35 g kristalnog  šećera
1  vanilija šećer
20 g kakao praha

krema

300 g nutella

NAČIN PRIPREME:


Istući bjelanjak el. mikserom, najprije malom brzinom uz dodatak prstohvata soli i par kapi limunova soka. Kad postanu pjenasti postepeno dodati kristalni šećer uz neprekidno miješanje. Dodati boju za hranu.  Bjelanjke tući dok ne nastanu tvrdi sjajni vrhovi.  Prosijanu smjesu badema, kakaa i šećera u prahu također dodati postepeno uz ručno miješanje. Kada dobijemo kompaktno tijesto premjestimo ga u kesicu s rupom s kojom nanosimo tijesto na silokonsku podlogu za makarone. Potrebno je da makaroni ostanu na zraku 30-tak minuta da se stvori korica. Peći na temp 140 st – 145 st C  16-20 min.

Rastopiti Nutelle te napuniti makarone i preklopiti.







Nema komentara:

Objavi komentar