utorak, 18. prosinca 2018.

Lemon French Macarons

Lemon French Macarons - Prilagođen recept iz knjige „Secret of Macarons“ i sa bloga „Sweet & Savory by Shinee“


POTREBNI SASTOJCI:

makaroni

80 g šećera u prahu 
110  g bademovog brašna
80 g kristalnog šećera
1 vanilija šećer
35 ml vode 
2 velika (80 g) bjelanjka
limun žuta boja
1 korica limuna
1 žlica limunchello

krema

40 g maslaca, omekšalog
130 g šećera u prahu
2 žličice vrhnja
1 žlica limunovog soka
½ žličice ekstrakta vanilije

NAČIN PRIPREME:


Kuhati smjesu kristalnog šećera i likera. Kad sirup dosegne 105o C, mikserom početi tući bjelanjak do mekanih vrhova. Jednom kad sirup dostigne 115oC, makniti sirup s vatre i dodati ga u tankom mlazu bjelancima. Dodati boju, te nastaviti tući bjelanjak do čvrstih vrhova. To može trajati 5 minuta. 
Prosijanu smjesu badema, korice limuna i šećera u prahu također dodati postepeno uz ručno mješanje. Kada dobijemo kompaktno tijesto premjestimo ga u kesicu s rupom s kojom nanosimo tijesto na silokonsku podlogu za makarone. Potrebno je da makaroni ostanu na zraku 30-tak minuta da se stvori korica. Peći na temp 140o – 145o C  16-20 min.
Tucite maslac, dodajte šećer u prahu, vrhnje, sok od limuna, ekstrakt vanilije i miksajte dok se ne sjedini.
Napuniti makarone i preklopiti.









Nema komentara:

Objavi komentar