ponedjeljak, 17. prosinca 2018.

Sky Blue Macarons

Originalni francuski recept - prilagođen iz knjige „Secret of Macarons“




POTREBNI SASTOJCI:

za keks

80 g šećera u prahu 
110  g bademovog brašna
80 g kristalnog šećera
1 vanilija šećer
35 ml vode 
2 velika (80 g) bjelanjka
80 g šećera u prahu 
1 žlica blue curacao liqueur

za kremu

100 g čokolade za kuhanje
50 g  Milka Noisette Chocolate
50 ml vode
18 g smeđeg šećera

80 g maslaca


NAČIN PRIPREME:


Kuhati smjesu kristalnog šećera i likera. Kad sirup dosegne 105 st C, mikserom početi tući bjelanjak do mekanih vrhova. Jednom kad sirup dostigne 115 st C, makniti sirup s vatre i dodati ga u tankom mlazu bjelancima. Dodati boju, te nastaviti tući bjelanjak do čvrstih vrhova. To može trajati 5 minuta. 
Prosijanu smjesu badema i šećera u prahu također dodati postepeno uz ručno mješanje. Kada dobijemo kompaktno tijesto premjestimo ga u kesicu s rupom s kojom nanosimo tijesto na silokonsku podlogu za makarone. Potrebno je da makaroni ostanu na zraku 30-tak minuta da se stvori korica. Peći na temp 140 st – 145 st C  16-20 min.
U posudi zagrijte maslac, šećer i vodu dok se maslac ne otopi. Makniti s vatre  i promiješajte čokoladu.

Napuniti makarone i preklopiti.







1 komentar:

  1. Postovani!Radite li po narudzbi,nama bi trebalo 100 plavih makrona.Hvala unaprijed!

    OdgovoriIzbriši