POTREBNI SASTOJCI:
za keks
80 g šećera u prahu110 g bademovog brašna
80 g kristalnog šećera
1 vanilija šećer
35 ml vode
2 velika (80 g) bjelanjka
80 g šećera u prahu
1 žlica blue curacao liqueur
za kremu
100 g čokolade za kuhanje50 g Milka Noisette Chocolate
50 ml vode
18 g smeđeg šećera
80 g maslaca
NAČIN PRIPREME:
Kuhati smjesu kristalnog šećera i likera. Kad sirup dosegne 105 st C, mikserom početi tući bjelanjak do mekanih vrhova. Jednom kad sirup dostigne 115 st C, makniti sirup s vatre i dodati ga u tankom mlazu bjelancima. Dodati boju, te nastaviti tući bjelanjak do čvrstih vrhova. To može trajati 5 minuta.
Prosijanu smjesu badema i šećera u prahu također dodati postepeno uz ručno mješanje. Kada dobijemo kompaktno tijesto premjestimo ga u kesicu s rupom s kojom nanosimo tijesto na silokonsku podlogu za makarone. Potrebno je da makaroni ostanu na zraku 30-tak minuta da se stvori korica. Peći na temp 140 st – 145 st C 16-20 min.
U posudi zagrijte maslac, šećer i vodu dok se maslac ne otopi. Makniti s vatre i promiješajte čokoladu.
Napuniti makarone i preklopiti.
Postovani!Radite li po narudzbi,nama bi trebalo 100 plavih makrona.Hvala unaprijed!
OdgovoriIzbriši