POTREBNI SASTOJCI:
Za tijesto:
240 g brašna
112,5 g maslaca
100 g šećera
½ žličice pecilnog praška
1 jaje
3-4 žlice mlijeka
1 vanilija šećer
1 korica od naranče
prstohvat soli
Za fil od smokve:
200 g sušenih smokava
50 g grožđice
50 g badema
50 g oraha
1+1 korica od naranče i limunna
1 soka od naranče
1 žlica meda
muškatni oraščić, cimet
2 ćepa liker od smokve
2 žlice šećera
Za glazuru:
125 g šećera u prahu
2-3 žličice soka od limuna
NAČIN PRIPREME:
Za tijesto promiješate suhe sastojke brašno, šećer, prašak za pecivo i sol u zdjelu. Dodajte maslac i smjesu umiješati u tijesto. Dodajte jaja, mlijeko, vaniliju i miješate sve dok se ne formira mekano tijesto. Tijesto ohladiti, omotati u plastičnu foliju. Blenderom usitniti smokve i grožđice. Dodati grubo usitnjene orahe i bademe te ostale sastojke. Miješajući zagrijavajte smjesu dok ne postane jednolična. Pustite da se ohladi
Podijelite tijesto na 2 dijela. Na masnom papiru izvaljajte dio tijesta u pravokutnik 25 x 20 cm. Izrežite pravokutnik u 2 trake 25 x 10 cm. Na sredinu svake trake stavite po ¼ fila. Zarolate traku da dobijete valjak tako da se dio tijesta preklapa. Taj dio postavite na dno. Nježno zapečati rubove. Pažljivo prenesite popunjene vrpce na pripremljeni lim za pečenje. Pecite 12 minuta na 190 st C. Izvadite iz pećnice i odmah izrezujte svaku traku (koristeći veliki tanki nož) dijagonalno u dijelove od 2,5 cm. Kombinirajte šećer u prahu i sok od limuna u maloj posudi i miješajte dok ne postane glatka. Ukrasite!
U PDF
Nema komentara:
Objavi komentar