petak, 14. prosinca 2018.

Canestrelli - Ukusni talijanski kolačići

Canestrelli su izvorno iz Monferrata koji je u regiji Pijemont u sjevernoj Italiji. Klasični keksi od prhkog tijesta, a najčešće se prave u obliku cvjetića (margherite = tratinčice) s rupicom u sredini.




POTREBNI SASTOJCI:


75 g   šećera u prahu 
100 g   kukuruznog škroba 
150  maslaca
½ žličice  ekstrakt  vanilije 
3 tvrdo kuhana žumanjka
prstohvat soli
1 limunova korica

150 g brašna


NAČIN PRIPREME:


Skuhate jaja u tvrdo i kad se ohladi odvojite skuhani žumanjak. Izmiješate brašno, šećer, sol, kukuruzni škrob i limunovu koricu, a zatim dodajte hladni maslac i vaniliju,  dodajte izgnječene i  žumanjke. Izmjesite tijesto i ostavite u hladnjaku zamotano u prozirnu foliju 1-2 sata. Uklonite tijesto iz frižidera, izvaljajte tijesto na debljinu 1 cm, kalupom napravite cvjetiće s rupom. Peći oko 12 do 14 minuta, na 170 ° C. Posipajte šećerom u prahu.







U PDF




Nema komentara:

Objavi komentar