Talijanski kolačići - Baci di Dama (damini poljupci) izrađeni su od dva kolačića s lješnjacima priljubljeni čokoladom.
Ovi talijanski kolačići potječu iz sjeverozapadne regije Italije oko grada Torina
POTREBNI SASTOJCI:
240 g lješnjaka prepečeni, oguljeni
125 g brašna
125 g šećera
4 žlice kukuruznog škroba
140 g maslaca
prstohvat soli
ekstrakta vanilije
Za fil
180 g Milka čokolada Noisette
NAČIN PRIPREME:
Samljeti lješnjake. Smutiti sastojke za kolačiće. Zamijesiti tijesto, podijeliti na 8 dijelova i staviti u hladnjak 30 min. Od svakog dijela napraviti valjčić i podijeliti ga na 10 kom. Oblikovati kuglice i posložiti na lim za pečenje. Pecite kolačiće oko 10 minuta na temp. Od 170 st. C. Ukloniti iz pećnice i posve ohladiti.
U mikrovalnoj rastopiti čokoladu povremeno miješajući. Na donju polovicu kolačića stavite ½ žličice otopljene čokolade. Pokrijte drugu polovicu i pritisnite.
U PDF
Nema komentara:
Objavi komentar