POTREBNI SASTOJCI:
10 dkg keksa
5 dkg corn flakes
10 dkg kokosovog brašna
125 g rastopljenog masla
8 ml javorov sirup
krema od sira
500 ml slatkog vrhnja
2 kom sir philadelphia
1 kom korice i sok naranče
1 van. šećer
1 (10g) želatine u prahu
10 dkg šećera u prahu
karamel preljev
100 g šećera
1 žlica limunchella
100 ml vrhnja
25 g maslac
1 žličica ekstrat vanilija
NAČIN PRIPREME:
Sameljite keks, corn flakes, rastopite maslo, dodajte kokos, javorov sirup i utisnite sve u
kalup (promjera 24cm) i stavite peć u zagrijanu pećnicu na 180o C. Nakon 10 min izvadite i ostavite da se hladi. Želatinu potopite sa 4 žlice vode i ostavite. Slupajte vrhnje u čvrsti šlag. Sir dobro izmiksajte sa šećerom i van. šećerom, dodajte koricu naranče i sok naranče. Smjesu sira i sl. vrhnja pomiještajte (dobro smiksajte da se sjedini) Želatinu rasopite na laganoj vatri i ulite u sir i vrhnje i sve dobro izmiksajte. Kremu ulite u kalup i ostavite da se dobro ohladi. Na hladnu kremu (najmanje 4 sata u hladnjaku) namažite karamel.
Za karamel zagrijavajte šećer i sok od limuna miješajući ga dok se ne počne topiti. Šećer treba postići tamno zlatnu boju. Vrhnje zagrijano na 80 o C ulijte u karamelizirani šećer. Kuhajte dok se šećer i vrhnje ne sjedine u homogenu gustu tekučine. Dignete s topline i umješajte maslac i vanilija ekstrat.
Nema komentara:
Objavi komentar