Pečene krafnice posipane sa šećerom i cimetom
POTREBNI SASTOJCI:
215 g brašno
1 žlićica prašak za pecivo
¼ žlićice sode bikarbone
¼ žlićice soli
malo muškatnog oraščića
140 g maslaca
110 g šećera
2 jaja
1 žlićica ekstrakta vanilije
120 ml kiselog vrjhnja
za posipanje
šećer + cimet
rasopljeni maslac
NAČIN PRIPREME:
U zdjelu za miješanje stavite na stranu brašno, prašak za pecivo, soda bikarbone, soli i oraščić.
U zdjelici el. mješalicom miksati maslac i šećer dok. Dodati jedno po jedno jaje, a zatim se umiješati vaniliju. Dodati polovicu brašna i miješati dok ne dobijete kompaktnu smjesu, a zatim pomiješati pola količine vrhnja. Ponoviti postupak s brašnom i vrhnjem.
Izliti tijesto u veliku vrećicu s okruglim vrhom. Puniti kalup sa smjesom do 2/3 popunjenosti..
Pecite oko 7 minuta na temp. od 180 oC. Kad su krafnice pećene premazite s rasopljenim masacem i dok su krafne još vruće prospite s šećerom i cimetom
U PDF za printanje
Nema komentara:
Objavi komentar