POTREBNI SASTOJCI:
215 g brašna
4 žlice (35 g) kukuruznog škroba
150 g šećera
1 vanilija šećer
1 čep limunchella
2 žličice praška za pecivo
½ žličica soli
180 ml kiselog vrhnja
2 jaja
2 žlice rastopljenog maslaca
NAČIN PRIPREME:
U veliku zdjelu, zajedno prosijati brašno, škrob, šećer, prašak za pecivo, vanilija šećer i sol. Dodate kiselo vrhnje, jaja, limunchello i maslac. Tući dok se smjesa ne sjedinii. Ispunite kalup do 2/3.
Pecite 7 minuta na temp od 180 oC. Neka ostanu u kalupimai 4-5 minuta prije uklanjanja. Doughnuts su najbolje svježe.
Glazura od vanilije: 120 g šećera u prahu, 2 žlice mlijeka, vanilija ekstrat
Čokoladna glazura: 100 g čokolade, 8 dkg maslaca, 3 žlice vode
Šećena glazura: 120 g šećera u prahu, 1 žličica limunova soka, 2žlice vode
Galaxy glazura: 120 g šećera u prahu, 2 žlice mlijeka, vanilija, boje
Sjajna glazura: 120 g, šećera u prahu, 2 žlica maslaca, 2 žlice mlijeka, vanilija
Voćne glazura: 120 g šećera u prahu, 2 žlice mlijeka, 1 žlica voćnog sirupa, boje.
Kombinirati sa isjeckanim bademima, čokoladnim mrvicama...
U PDF za printanje
Nema komentara:
Objavi komentar