četvrtak, 7. prosinca 2017.

Doughnut by Bob Smith

U Hrvatskoj uživamo u krafnama, dok Amerikanci jedu doughnutse. Riječ je o takozvanim slasticama od dizanog tijesta, koji se prepoznaju po rupama u sredini pokladnice.

POTREBNI SASTOJCI:


600 g  brašna

7 dkg  dignutog kvasca
1 žličica  pecilnog praška
3 žlice (75 g)  šećera
3 žlice  ulja
3  žumanjaka
1  jaje
1-1,5 dl  mlijeka
1dl  vrhnja
1+1  izribana kora limuna i naranče
1 vanilija šećera
5 kapi ekstrakt ruže
2 čepa  ruma + rakije
1 čep liminchello


NAČIN PRIPREME:


Pjenasto izmutite jaje, žumanjak i šećer, dodajte ulje, dignuti kvasac, mlijeko, slatko vrhnje, izribanu koru, rum i rakiju, ekstrakt ruže. Dobro izmiješate i postepeno podajete brašno s pecilnim praškom. Napravljeno tijesto ostavite da se diže 40 minuta. Podijelite ga na dva dijela i razvaljujte na debljinu od 1,5 - 2 cm. Kalupom napravite kružne oblike Ø=8 cm i rupe u krugu Ø=2,5 cm. Pustite krafne da rastu 1 sat. Krafne peći u vruće ulje (180OC) poklopljene s jedne strane, oko 3 min, a bez poklopca s druge strane, oko 3 min. U ulje ih stavljate obrnuto od strane na kojoj su se dizali. Ispečene krafne stavljate na papir da upije suvišno ulje.




Glazura od vanilije: 

120 g šećera u prahu, 2 žlice mlijeka, vanilija ekstrat

Čokoladna glazura: 

100 g čokolade, 8 dkg maslaca, 3 žlice vode

Šećena glazura: 

120 g šećera u prahu, 1 žličica limunova soka, 2žlice vode

Galaxy glazura: 

120 g šećera u prahu, 2 žlice mlijeka, vanilija, boje

Sjajna glazura: 

120 g, šećera u prahu, 2 žlica maslaca, 2 žlice mlijeka, vanilija

Voćne glazura: 

120 g šećera u prahu, 2 žlice mlijeka, 1 žlica voćnog sirupa, boje.


Kombinirati sa isjeckanim bademima, čokoladnim mrvicama...







U PDF-u






Nema komentara:

Objavi komentar