Iako postoje brojne priče o podrijetlu ideje za crvenim baršunu u bilo kojoj verziji kolača, kolačića, pita ili krafne, ili kao i ovdje u mojim crvenim baršunastim vaflima s kremom od sira, svi se slažu da je okus čokolade i crvena boja fantastična.
POTREBNI SASTOJCI:
za vafle:
250 g brašna
1 pecilni prašak
1 žlice kakao prah
½ žlićice soli
2 žlice šećera
1 vanilija šećer
2 jaja
4 žlice rasopljenog maslaca
2 dl mlijeka
1 kiselo vrhnje
½ žlićice jabučni ocat
crvena boja
za preljev:
½ žličice ekstrakta vanilije
100 g šećer u prahu
100 g krem sir
50 g omekšali maslac
100 ml mlijeko
50 g nasjeckanih orah
NAČIN PRIPREME:
Prosijite suhe sastojke zajedno u veliku zdjelu. U zasebnoj zdjeli odvojite bjelanjake te ih istucite ih sa soli u čvrsti snijeg. Pomiješajte žumanjke, mlijeko, kiselo vrhnje, maslac i vanilija šećer i promiješate. Dodajte boju i dobro izmiješate. Smjesu dodajte u suhe sastojke te promiješate
Dodajte snijeg od bjelanjka.
Pecite ih u pekaču za vafle na srednje visokoj toplini oko 5-10 minuta.
Izmješajte sir i maslac veliku zdjelu dok ne postane glatka smjesa. Pažljivo dodajte šećer u prahute izmješajte, te dodajte vaniliju i mlijeko. Mješajte dok glazura ne bude glatka.
Prelite preko ispečenih vafli i pospite sa grubo sjeckanim orasima.
U PDF za printanje
Nema komentara:
Objavi komentar