petak, 26. siječnja 2018.

ČOKOLADNE TORTE: White Lawrence’s cake

U jednom od zagrebačkih restorana kušao  sam kolač s dva preljeva. Surfajući po internetu, ne zaboravljajući okus kolača, složio sam kombinaciju koja je vrlo slična nazivu iz naslova.

A ovaj recept je bijela varijanta istoimenoga kolača


POTREBNI SASTOJCI:

za biskvit

180 g bijele čokolade

125 g maslaca

100 g šećera

200 g blanširanih badema

4 kom jaja

za glazuru

35 g maslaca

100 g Milka Noisette čokolade

3 žlice vrhnja

za preljev

1/2 kg smrznuto šumsko voće

5 žlice šećera 

0,3 dl likera od višanja 

0,3 dl sirupa od višanja 

4 žlice vode

NAČIN PRIPREME:

Za biskvit čokoladu otopiti na banja-mariji (u mikrovalnoj 1 min na najvećoj snazi). Pjenasto s mikserom izmješati šećer i žutanjke. Dodati omekšali smiksani maslac, samljevene bademe  i rastopljenu čokoladu i  mješati dok se smjesa ne izjednači. Od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg s vanilija šećerom i umiješati u pripremljenu masu. Uliti u kalup za tortu i peći 35 – 40 min. na temp od 150o C. Na vrhu se treba napraviti korica, a unutra treba ostati mekan. Kad se malo ohladi izvadite ga iz kalupa. 
Za glazuru rastopiti čokoladu i maslac te mješajući na laganoj vatri umješati vrhnje te preliti još topli kolač. Poslužiti ohlađeno proliveno sa preljevom I ne baš čvrstim šlagom. 
Za preljev šećer karamelizirati u odgovarajućoj posudi (tava), lagano dolijevati prvo vodu pa liker, sirup i 250 g višanja. Kad se stvorila jednolična masa prokuhati 1 -2 min, smiksati te vratiti na vatru. 
Poslužiti ohlađeno proliveno sa preljevom.



U PDF


Nema komentara:

Objavi komentar