ponedjeljak, 23. listopada 2017.

Paradižot by Bob Smith

To je jedna od onih stvari koje su tako pametno smislile domaćice starijih generacija – svi su sastojci uvijek pri ruci, jednostavno za napraviti i tako ukusno da svi vole.



POTREBNI SASTOJCI:



1 l mlijeka5 jaja2 vanilija šećera6 žlica šećera100 g „petit beure“ keksprstohvat soli2 žlićice Gusnella2 čepa ruma2  čepa limunchello1 nagratana korica limuna naribana čokolada


NAČIN PRIPREME:


Odvojit žumanca i bjelanaca. U zdjelu  poredati petit beure keks, poškropiti otopinom ruma i mlijeka i nagratati korice limuna. Skuhati  mlijeka, dodati vanilija šećera i 1 žlice šećera. Kad uzavre u to stavljat jednu po jednu žlicu čvrsto umućenih bjelanaca sa 1 žlicom šećera, držat ih minut, dva u mlijeku, vadit i stavljat u zdjelu sa keksom.

Žumanca  pjenasto izmiješati sa 4 žlice šećera,Gusnella, vanilija šećerom, 2 čepa ruma, limunchella i malo mlijeka koliko je dovoljno da smjesa bude tekuća. To uliti u mlijeko koje vrije, skuhat dvi, tri minute, te uliti u zdjelu sa keksom i bjelancima. Na vrh nagratat dosta čokolade i ohladit najprije na sobnoj temperaturi, a onda staviti u frižider

u PDF





Nema komentara:

Objavi komentar