ponedjeljak, 16. listopada 2017.

Double Chocolate Muffins


Način pripreme američkih muffina je vrlo jednostavan i brz. 
Posebno se izmiješaju svi suhi , a posebno svi vlažni sastojci. Ovdje se uvijek koristi ulje ili otopljeni maslac. 
Nakon toga se suhi i vlažni sastojci sjedine, ali se ne smiju suviše miješati ( obično je dovoljno samo 12-15 pokreta kuhačom ). Ako se suviše miješaju u smijesi se razvija suviše glutena što muffine čini teškim, s tunelima u tijestu, a i ne narastu dovoljno za vrijeme pečenja.




POTREBNI SASTOJCI:


150 g  brašna
30 g (3 žlice) kukuruzni škrob 
40 g kakao u prahu
50 g čokloladni čips
100 g šećera
2  žličice pecilnog praška
½ žličice sode bikarbona
½ žličice soli
180 ml vrhnje
80 ml ulja
1 jaje
1 vanilija šećer


NAČIN PRIPREME:


Mikserom pjenasto izmješati jaje, šećer i vanilija šećer. Dodati vrhnje i ulje, nastaviti miksati s malom brzinom. Dodati prosijane i izmješane ostale suhe sastojke, ali se ne smiju suviše miješati (obično je dovoljno samo 12-15 pokreta kuhačom). 

Košarice za muffine punite do 2/3 i pecite ih oko 18-20 minuta na temp. od 180 st. C.




U PDF za printanje:



Još slika:












Nema komentara:

Objavi komentar