Način pripreme američkih muffina je vrlo jednostavan i brz.
Posebno se izmiješaju svi suhi , a posebno svi vlažni sastojci. Ovdje se uvijek koristi ulje ili otopljeni maslac.
Nakon toga se suhi i vlažni sastojci sjedine, ali se ne smiju suviše miješati ( obično je dovoljno samo 12-15 pokreta kuhačom ). Ako se suviše miješaju u smijesi se razvija suviše glutena što muffine čini teškim, s tunelima u tijestu, a i ne narastu dovoljno za vrijeme pečenja.
POTREBNI SASTOJCI:
150 g brašna
30 g (3 žlice) kukuruzni škrob
40 g kakao u prahu
50 g čokloladni čips
100 g šećera
2 žličice pecilnog praška
½ žličice sode bikarbona
½ žličice soli
180 ml vrhnje
80 ml ulja
1 jaje
1 vanilija šećer
NAČIN PRIPREME:
Mikserom pjenasto izmješati jaje, šećer i vanilija šećer. Dodati vrhnje i ulje, nastaviti miksati s malom brzinom. Dodati prosijane i izmješane ostale suhe sastojke, ali se ne smiju suviše miješati (obično je dovoljno samo 12-15 pokreta kuhačom).
Košarice za muffine punite do 2/3 i pecite ih oko 18-20 minuta na temp. od 180 st. C.
U PDF za printanje:
Nema komentara:
Objavi komentar