petak, 17. veljače 2017.

CHEESECAKES:Tiramisu Cheesecake by Bob

POTREBNI SASTOJCI:

Preljev

25 g   šećera
 180 ml kiselo vrhnje (20%mm)
1 vanilija šećer
Podloga od keksa
100 g čokoladni keksi („Oreo“) 
40 g maslaca 
9-10 piškota

Nadjev od sira

1 žličica instant kave (nescaffe)
2 žlice ruma
500 g krem sira ili skute
250 g mascarponea
200 g šećera
1 žlica gustina
1 vanilija šećer
3 jaja

PRIPREMA:


Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. U posudi promiješajte mljevene keksiće i maslac, pa smjesu utisnite na dno kalupa (kalup Ø 22 cm). Piškote prepolovite na dva jednaka dijela i poslažite ih uz rub kalupa. 
U drugoj posudi rastopite kavu u rumu. Na srednjoj brzini izmiksajte krem sir i mascarpone, postepeno dodajte šećer dok se smjesa ne ujednači. Umiješajte gustin i vaniliju. Odjednom dodajte sva tri jaja i miksajte na laganoj brzini dok se smjesa ne postane jednolična. Dodajte kavu, promiješajte i usipajte smjesu u pripremljeni kalup. 
Smjesu sipajte na ohlađenu podlogu. Obložite kalup s vanjske strane s aluminiskom folijom te pecite u posudi u kojoj se nalazi vrela voda najmanje 1 cm. Pecite 15 minuta na 180o C, a zatim 75 min. na 120o C. 
U međuvremenu izmješati kiselo vrhnje, šećer i vanilije. Preljev preliti po vručem kolaču , vratiti u pećnicu pa pecite još 15 minuta. Izvadite iz pećnice i otpustite obruč, pažljivo odvojite piškote od obruča i ostavite da se hladi još 30 minuta. 
Maknite obruč i ostavite da se cheesecake ohladi najmanje 4 sata, ili preko noći. Posipajte ga kakaom u prahu i šećerom u prahu prije serviranja i po želji posipajte čokoladnim komadićima.



PDF - Tiramisu Cheesecake by Bob





Nema komentara:

Objavi komentar