petak, 17. veljače 2017.

CHEESECAKES: Orange Blossom Cheesecake with Pomegranate

Cheesecake cvijeta naranče s umakom šipka, maline i meda

Bogat kremasti desert koji obećava  u svakom zalogaju koji daje  suptilno duhovit nepčani podražaj sa zanimljivim umakom.


POTREBNI SASTOJCI:

Preljev

2 dl sok od nara (šipka)
30 dkg svježe ili smrznute maline
3 žlice šećera 
2 žlice med
vanilija šećer

Podloga

175 g keksa
100 g maslaca
50 g šećera
75 g oraha
malo soli,  cimet
malo klinčići (samljeveni)

Nadjev od sira

750 g  kremastog sira
200 g   šećera
4 jaja
1 žlica Orange Blossom Water (vodica narančinog cvijeta)
1 narančina kora
1 kom vanilija šećera

NAČIN PRIPREME:

Za pire od malina agrijavati šećer dok se ne počne topiti. Šećer treba postići tamno zlatnu boju. Dodajte 3 žlice vode i maline. Kuhati 10 min. usitniti sa štapnim mikserom.Na tavi kuhati sok od šipka. kad pola izvrije dodati pire i nastaviti kuhati. Dignuti s vatre i dodati med. Ohladiti

Samliti kekse i orahe u multipraktiku, dodati šećer, cimet, sol i klinčiće te sjediniti s rastopljenim maslacem. Pritisnite mrvice ravnomjerno na dno kalupa. Pecite 10 minuta na 180 ° C, a zatim pustiti da se ohladi.

S mikserom izmješajte sir da postane gladak, smanjite brzinu mješalica  i polako dodajte šećer,  narančinu koricu i vodicu narančinog cvijeta,  miješajući, a potom dodajte jaja, jedno po jedno. u pripremljenu, ispečenu i ohlađenu podlogu od keksa.  Obložite kalup s vanjske strane s aluminiskom folijom te pecite u posudi u kojoj se nalazi vrela voda najmanje 1 cm.  Pecite na 160 ° C  jedan sat. Pri posluživanju preliti s umakom.






Nema komentara:

Objavi komentar