Cheesecake cvijeta naranče s umakom šipka, maline i meda
Bogat kremasti desert koji obećava u svakom zalogaju koji daje suptilno duhovit nepčani podražaj sa zanimljivim umakom.
POTREBNI SASTOJCI:
Preljev
2 dl sok od nara (šipka)
30 dkg svježe ili smrznute maline
3 žlice šećera
2 žlice med
vanilija šećer
Podloga
175 g keksa
100 g maslaca
50 g šećera
75 g oraha
malo soli, cimet
malo klinčići (samljeveni)
Nadjev od sira
750 g kremastog sira
200 g šećera
4 jaja
1 žlica Orange Blossom Water (vodica narančinog cvijeta)
1 narančina kora
1 kom vanilija šećera
NAČIN PRIPREME:
Za pire od malina agrijavati šećer dok se ne počne topiti. Šećer treba postići tamno zlatnu boju. Dodajte 3 žlice vode i maline. Kuhati 10 min. usitniti sa štapnim mikserom.Na tavi kuhati sok od šipka. kad pola izvrije dodati pire i nastaviti kuhati. Dignuti s vatre i dodati med. Ohladiti
Samliti kekse i orahe u multipraktiku, dodati šećer, cimet, sol i klinčiće te sjediniti s rastopljenim maslacem. Pritisnite mrvice ravnomjerno na dno kalupa. Pecite 10 minuta na 180 ° C, a zatim pustiti da se ohladi.
S mikserom izmješajte sir da postane gladak, smanjite brzinu mješalica i polako dodajte šećer, narančinu koricu i vodicu narančinog cvijeta, miješajući, a potom dodajte jaja, jedno po jedno. u pripremljenu, ispečenu i ohlađenu podlogu od keksa. Obložite kalup s vanjske strane s aluminiskom folijom te pecite u posudi u kojoj se nalazi vrela voda najmanje 1 cm. Pecite na 160 ° C jedan sat. Pri posluživanju preliti s umakom.
Nema komentara:
Objavi komentar