Amareto torta od sira s bademovom podlogom i Amaretto-karamel preljevom.
Liker Amaretto spaja bogatu baršunastu kremu s nebeskim mirisom Amaretta, stvarajući savršenu ravnotežu glatkoće i okusa.
To je savršen spoj za cheesecake.
POTREBNI SASTOJCI:
Karamel glazura
100 g šećera
1 žlica sok od limuna
100 ml vrhnja
25 g maslac
2 žličica amareto liker
Podloga od keksa
120 g keksa
56 g maslaca
28 g šećera
115 g samljevenih badema
Nadjev od sira
340 g Philadelphia krema sir
454 g Mascarpone sir
3 žlice glatko brašno
250 g šećera
4 jaja
3 žlice Amareto liker
1 kom vanilija šećera
NAČIN PRIPREME:
Zagrijavajte šećer miješajući ga dok se ne počne topiti. Vrhnje zagrijano na 80 o C ulijte u karamelizirani šećer. Kuhajte dok se šećer i vrhnje ne sjedine u homogenu gustu tekučine. Dignete s topline i umješajte maslac i amareto liker.
Pomješajte šećer, graham kekse, samljevene bajame s rastopljenim maslacom. Uspite u kalup obložen papirom za pečenje. Pritisnite mrvice ravnomjerno na dno i oko 2,5 cm sa strane kalupa . Pecite 5 minuta na 180 ° C, a zatim pustiti da se ohladi.
U mikser izmješajte sir, dodajte maskarpone i brašno, mješajući s pola brzine miksera. Postepeno dodajte šećer, mješajući. Dodajte jaja, jedan po jedan, te iza svakoga mutite 30 sec. Umiješajte vanilija šećer i amareto. Sipati u pripremljenu, ispečenu i ohlađenu podlogu od keksa.
Obložite kalup s vanjske strane s aluminiskom folijom te pecite u posudi u kojoj se nalazi vrela voda najmanje 1 cm.
Pecite na 160 ° C jedan sat, zatim smanjiti toplinu i pecite na 150 ° C za dodatnih 45 minuta, nakon hlađenja od najmanje 4 sata, prelite sa karamel glazurom koju ste u mikrovalnoj otopili.
PDF - Amareto Caramel Cheesecake
Nema komentara:
Objavi komentar