utorak, 26. siječnja 2016.

ČOKOLADNE TORTE: Torta ferrero roche

Obožavam Ferrero, to mi je jedina čokolada koja me ostavlja bez daha. Oduvijek sam imao želju ovako nešto napraviti. Skupo ali fino

POTREBNI SASTOJCI:

za biskvit

50 g maslaca 
50 g šećera u prahu 
2 jaja 
70 g čokolade
35 g brašna 
1 žlica pecilni prašak 
60 ml slatkog vrhnja 
1 vanilin šečer-burbon
50 g tostiranih samljevenih lješnjaka
60 ml mlijeka

za kremu

400 g nuttele
500 g mascarponea
300 g tostiranih lješnjaka 
500 ml hopla
150 g samljevenih napolitanki

za glazuru

100 g tamne čokolade
100 ml slatkog vrhnja
50 g tostiranih isjeckanih lješnjaka
8 kom ferrero roche

NAČIN PRIPREME:

Pjenasto umutiti maslac i šećer, dodati po jedan žumanjak. Primiješati otopljenu i ohlađenu čokoladu i vanilin šećer. Dobro izmiksati. Smjesi dodati prosijano brašno s praškom za pecivo i 2 žlice poprženih, oguljenih i samljevenih lješnjaka. Lagano umiješati vrhnje, mlijeko te na kraju snijeg od bjelanjaka. Izliti u okrugli kalup i na 180°C pecite oko 15 minuta. 

Za kremu lješnjake tostirati, polovicu samliti a polovicu isjeckati, napolitanke samljeti i pomješati sa sirom i nutelom.

Napraviti glazuru (ganache) i nanijeti je na tortu kad je krema ohklađena (4 sata u hladnjaku), posuti poprženim i isjeckanim lješnjacima i ukrasiti sa 16 polovica ferrero roche.



PDF - Torta ferrero roche












Nema komentara:

Objavi komentar