POTREBNI SASTOJCI:
za biskvit
50 g maslaca
50 g šećera u prahu 2 jaja
70 g čokolade
35 g brašna
1 žlica pecilni prašak
60 ml slatkog vrhnja
1 vanilin šečer-burbon
50 g tostiranih samljevenih lješnjaka
60 ml mlijeka
za kremu
400 g nuttele500 g mascarponea
300 g tostiranih lješnjaka
500 ml hopla
150 g samljevenih napolitanki
za glazuru
100 g tamne čokolade100 ml slatkog vrhnja
50 g tostiranih isjeckanih lješnjaka
8 kom ferrero roche
NAČIN PRIPREME:
Pjenasto umutiti maslac i šećer, dodati po jedan žumanjak. Primiješati otopljenu i ohlađenu čokoladu i vanilin šećer. Dobro izmiksati. Smjesi dodati prosijano brašno s praškom za pecivo i 2 žlice poprženih, oguljenih i samljevenih lješnjaka. Lagano umiješati vrhnje, mlijeko te na kraju snijeg od bjelanjaka. Izliti u okrugli kalup i na 180°C pecite oko 15 minuta.
Za kremu lješnjake tostirati, polovicu samliti a polovicu isjeckati, napolitanke samljeti i pomješati sa sirom i nutelom.
Napraviti glazuru (ganache) i nanijeti je na tortu kad je krema ohklađena (4 sata u hladnjaku), posuti poprženim i isjeckanim lješnjacima i ukrasiti sa 16 polovica ferrero roche.
Nema komentara:
Objavi komentar