ponedjeljak, 9. veljače 2015.

ČOKOLADNE TORTE: Truffle

Još jedna čokoladna ali ne manje fantastična


POTREBNI SASTOJCI:

za biskvit

50 g maslaca 
50 g šećera u prahu 
2 jaja 
70 g čokolade
35 g brašna 
1/2 pecilni prašak 
60 ml vrhnja 
prstohvat soli 
1 vanilin šečer 
½  žlice kakaoa
60 ml mlijeka

za kremu

400 ml vrhnja za šlag 
300 g tamne čokolade 
400 g mliječne čokolade
500 ml “Hopla”

NAČIN PRIPREME:


Pjenasto umutiti maslac i šećer pa dodavati jedan po jedan žumanjak. Zatim primiješati otopljenu i prohlađenu čokoladu, kao i vanilin šećer. Sve dobro izmiksati. Smjesi dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo i soli. Lagano umiješati vrhnje, mlijeko te na kraju snijeg od bjelanjaka. Izliti u okrugli kalup i na 180°C pecite oko 15 minuta. Izvadite tijesto iz pećnice i ostavite ga da se ohladi. 
Za kremu  400 ml vrhnja za šlag prokuhati, čokoladu raskomadati i proliti vrućim vrhnjem. Promiješati i ostavite da se ohladi. Od Hople istući šlag. Žlicom umiješati šlag u čokoladnu kremu. Izliti na biskvit, poravnajte i ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi




Turffle - čokoladna torta PDF






Nema komentara:

Objavi komentar