POTREBNI SASTOJCI:
za biskvit
50 g maslaca50 g šećera u prahu
2 jaja
70 g čokolade
35 g brašna
1/2 pecilni prašak
60 ml vrhnja
prstohvat soli
1 vanilin šečer
½ žlice kakaoa
60 ml mlijeka
za kremu
400 ml vrhnja za šlag300 g tamne čokolade
400 g mliječne čokolade
500 ml “Hopla”
NAČIN PRIPREME:
Pjenasto umutiti maslac i šećer pa dodavati jedan po jedan žumanjak. Zatim primiješati otopljenu i prohlađenu čokoladu, kao i vanilin šećer. Sve dobro izmiksati. Smjesi dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo i soli. Lagano umiješati vrhnje, mlijeko te na kraju snijeg od bjelanjaka. Izliti u okrugli kalup i na 180°C pecite oko 15 minuta. Izvadite tijesto iz pećnice i ostavite ga da se ohladi.
Za kremu 400 ml vrhnja za šlag prokuhati, čokoladu raskomadati i proliti vrućim vrhnjem. Promiješati i ostavite da se ohladi. Od Hople istući šlag. Žlicom umiješati šlag u čokoladnu kremu. Izliti na biskvit, poravnajte i ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi
Nema komentara:
Objavi komentar