nedjelja, 1. veljače 2015.

Brownies sa tamnim pivom


Slaveći kraljicu kolača, čokoladu, ovaj tradicionalni američki kolač jednostavne izvedbe danas se razlikuje po osebujnim dodacima kao što su orasi, indijski oraščići, bademi, jabuke ili slično.
Ovaj moj ima kao dodatak pivo, tamno pivo, po mogućnosti Guinness


POTREBNI SASTOJCI

za biskvit

250 ml tamnog piva(Guinness)
350 g čokolade za kuhanje
250 g maslaca
200 g smeđi šećera
3 jaja
1 kesica vanilija šećera
100 g glatkog brašna
1 kesica pecilnog praška
prstohvat soli

za preljev

100 g čokolade
20 g maslaca
preostalo pivo


NAČIN PRIPREME:

Kuhati tamno pivo da se količina smanji na pola (oko 12 min). 
Rastopiti čokoladu i maslac te ostaviti da se ohladi. Pjenasto izmiješati šećer, jaja i vaniliju. Postupno umutiti u smjesu čokolade, zatim dodati polovicu količine prokuhanog piva. Izmiješati s brašnom i pecilnim praškom i  staviti peći u pripremljenu posudu obloženu masnim papirom. Pecite brownies 35-40 minuta na 180o C. Neka se ohladi najmanje 20 minuta. 

Za preljev rastopite čokoladu s maslacem i preostalom količinom piva te tako toplu prelite po kolaču. Ostavite 40 min kolač na sobnoj temperaturi i najmanje 8 sati u hladnjaku.



Brownies sa tamnim pivom .pdf

1 komentar:

  1. Iako se ovaj blog bavi dalmatinskim slasticama, moj jako dobar prijatelj Jere, inače strastveni pivopija tamnog piva, će nadam se uživati u ovom nadahnutom receptu i kolaču (ako mu ga pripremim).

    OdgovoriIzbriši