Ova torta od kremastog sira i mascarponea bez ikakve podloge, s preljevom od višanja stvara čaroban okus sira uz slatkasto - kiseli doživljaj višanja
POTREBNI SASTOJCI:
Nadjev od sira
6 jaja
125 g maslaca
150 g šećera
750 g svježeg kravljeg sira
500 g mascarpoenea
1 puding od vanilije
2 žlice Gustina
Preljev
1/2 kg smrznutih višanja
5 žlice šećera
0,3 dl likera od višanja
0,3 dl sirupa od višanja
4 žlice vode
NAČIN PRIPREME:
Za tortu Odvojiti bjelanjke i žutanjke. od bjelanjaka istući snijeg. Žutanjke pomiješati sa 125g maslaca i 150g šećera. Izmiksati. Umiješati i kravlji sir i mascarpone. Na kraju u kremu dodati 1 prašak za puding od vanilije i 2 velike žlice škrobnog brašna i umiješati snijeg. Pleh za tortu (promjera 28 cm) prekriti papirom za pečenje (da prelaze rubove kalupa) i uliti smjesu. Zagrijati pećnicu na 180 C. Peći sat vremena (bez otvaranja pećnice inače ce kolac eruptirati). Isključiti pećnicu i malo otvoriti vrata, da se polako ohladi i da se spusti. Izvaditi i lagano izvuci papir za pečenje, a kolac prebaciti na tanjur.
Za preljev šećer karamelizirati u odgovarajućoj posudi (tava), lagano dolijevati prvo vodu pa liker, sirup i 250 g višanja. Kad se stvorila jednolična masa prokuhati 1-2 min, smiksati te vratiti na vatru. Dodati preostale višnje i prokuhati. prema potrebi razrijediti s još kojom žlicom vode.
Nema komentara:
Objavi komentar