POTREBNI SASTOJCI:
Tijesto
20 dkg brašna
12 dkg margarina
1 žumance
7 dkg šećera
prstohvat soli soli
Nadjev od sira
8 listića bijele želatine
4 žutanjaka
20 dkg šećera
1 kom sok (za skutu) i izgratana kora od limuna
2,5 dl mlijeka
2 čepa maraskina
0,5 l slatkog vrhnja
½ kg svježeg kravljeg sira ili skuta
NAČIN PRIPREME:
Za tijesto Izmiješati brašno, margarin, žumanca i šećer s malo soli u tijesto koje ćemo odložiti u frižideru, zamotano u foliji 2 sata.
U međuvremenu za pripremu kreme ćemo pjenasto istući žumanjke i šećer s koricom od limuna te prokuhati s mlijekom par minuta i u tu mliječnu mješavinu dodamo procijeđenu želatinu (koju smo prethodno potopili u hladnu vodu). Kada se potpuno ohladi toj mješavini dodamo istućeno slatko vrhnje i skutu ili sir.
Od tijesta izraditi 2 kruga veličine kalupa za tortu (Ø 26 cm), peći ih na foliji 10 min na 200oC. Jedan ispečeni krug dok je još vruč prerezati na 16 dijelova.
Obložiti dno i stjenku kalupa prozirnom folijom, na dno staviti ne prerezani krug ispečenog tijesta i po njemu izliti kremu te poravnati je, te ohladiti u frižideru, a potom poredati prerezane dijelove kruga. posuti štaub šećerom.
PDF - No bake cheesecake
Nema komentara:
Objavi komentar