Torta od sira s čokoladom
Fantastična kombinacija okusa sira i čokolade u ovoj torti od sira daje nezaboravan doživljaj vašim nepcima.
POTREBNI SASTOJCI:
Čokoladna glazura
120 g čokolade
40 ml vrhnja
Podloga od keksa
200 g izmrvljenih čokoladnih keksa
50 g šećera
100 g rastopljenog maslaca
Nadjev od sira
3 kom (3x225 g) Philadelphia sira
225 g Noisete Milka čokolada
200 g šećera
180 g vrhnja
1 žlica brašna
3 žlice kakaa
1 kom vanilija šećera
3 kom jaja
NAČIN PRIPREME:
U multipraktiku sameljite kekse, šećer i dodajte rastopljeni masac. Pritisnite mrvice ravnomjerno na dno i oko 2,5 cm sa strane kalupa . Pecite 10 minuta na 180 ° C, a zatim pustiti da se ohladi.
Čokoladu rastopite na pari istavite sa strane da se ohladi. Mikserom izmješajte sir. Dodati šećer na sporiju brzinu mješanja. Pomiješajte sol, kakao i brašno zajedno i dodati u tijesto, dobro miješanje. Smanjite mikser je na nisku brzinu i dodajte vrhnje, vanilija i rastopljenu čokoladu. Dodajte jaja, jedan po jedan, te iza svakoga mutite 30 sec. Izmješanu masu sipati u pripremljenu, ispečenu i ohlađenu podlogu od keksa. Obložite kalup s vanjske strane s aluminiskom folijom te pecite u posudi u kojoj se nalazi vrela voda najmanje 1 cm. Pecite na 160 ° C jedan sat Hladiti najmanje 4 sata u hladnjaku.
Preliti sa čokoladnom glazurom.
PDF - Chocolate Truffle Cheesecake
Nema komentara:
Objavi komentar