ponedjeljak, 26. siječnja 2015.

CHEESECAKES: Chocolate Truffle Cheesecake

Torta od sira s čokoladom

Fantastična kombinacija okusa sira i čokolade u ovoj torti od sira daje nezaboravan doživljaj vašim nepcima.


POTREBNI SASTOJCI:

Čokoladna glazura

120 g čokolade
40 ml vrhnja

Podloga od keksa

200 g   izmrvljenih čokoladnih keksa
50  g šećera
100 g rastopljenog maslaca

Nadjev od sira

3 kom (3x225 g)  Philadelphia sira
225 g Noisete Milka čokolada
200 g   šećera
180 g vrhnja
1 žlica brašna
3 žlice kakaa
1 kom vanilija šećera
3 kom jaja

NAČIN PRIPREME:

U multipraktiku sameljite kekse, šećer i dodajte rastopljeni masac. Pritisnite mrvice ravnomjerno na dno i oko 2,5 cm sa strane kalupa . Pecite 10 minuta na 180 ° C, a zatim pustiti da se ohladi.
Čokoladu rastopite na pari istavite sa strane da se ohladi. Mikserom izmješajte sir.  Dodati šećer na sporiju brzinu mješanja. Pomiješajte sol, kakao i brašno zajedno i dodati u tijesto, dobro miješanje. Smanjite mikser je na nisku brzinu i dodajte vrhnje, vanilija i rastopljenu čokoladu. Dodajte jaja, jedan po jedan, te  iza svakoga mutite 30 sec. Izmješanu masu sipati u pripremljenu, ispečenu i ohlađenu podlogu od keksa.  Obložite kalup s vanjske strane s aluminiskom folijom te pecite u posudi u kojoj se nalazi vrela voda najmanje 1 cm. Pecite na 160 ° C  jedan sat Hladiti najmanje 4 sata u hladnjaku. 
Preliti sa čokoladnom glazurom.

PDF - Chocolate Truffle Cheesecake





Nema komentara:

Objavi komentar